SEZNAM ALERGENŮ publikovaných ve směrnici 1169/2011EU

1. Obiloviny obsahující lepek – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut a jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.

2. Korýši a výrobky z nich.

3. Vejce a výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich.

5. Podzemnice olejná (arašídy)  a výrobky z nich.

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.

7. Mléko a výrobky z něj.

8. Skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich.

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní.

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.

14. Měkkýši a výrobky z nich.